11.10.2011

Recser Oy:n yhteistyökumppani Akkuser Oy palkittiin eurooppalaisella Responsible Care -palkinnolla

Ongelmajätteiden kierrätykseen erikoistunut suomalaisyritys Akkuser Oy on palkittu eurooppalaisella Responsible Care -palkinnolla patentoimastaan paristojen ja kannettavien akkujen kierrätysteknologiasta. Palkinto on merkittävä tunnustus paitsi Akkuser Oy:lle, myös Suomen kemianteollisuudelle pitkäjänteisestä ja tuloksellisesta ympäristö-, terveys- ja turvallisuustyöstä.

EU:n markkinoille luovutetaan vuosittain yli 200 000 tonnia käytöstä poistettuja paristoja ja akkuja. Lainsäädännöllä velvoitetaan kierrättämään kaikki ongelmajätteiksi muuttuneet kannettavat akut ja paristot.

Nivalassa toimivan Akkuser Oy:n patentoimalla, päästöttömällä Dry-Technologylla pystytään kierrättämään yli 90 prosenttia paristojen ja akkujen sisältämistä materiaaleista. Akkuser Oy pystyy käsittelemään ja kierrättämään kaikki Suomesta kerättävät paristot ja akut. Laitokselle tuodaan materiaalia EU-maiden lisäksi myös mm. Uudesta-Seelannista.

Akkuser Oy on sitoutunut kemianteollisuuden omaehtoiseen ympäristö-, terveys- ja turvallisuusohjelmaan Responsible Care.

 Akkuser Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Jarmo Pudas on palkinnosta ylpeä.

- Responsible Care -ohjelman systemaattinen, jatkuvaan parantamiseen perustuva malli on auttanut meitä kartoittamaan kattavasti liiketoimintamme ympäristövaikutuksia. Palkinto on suuri kunnia ja osoittaa, että olemme kehittäneet toimintaamme oikeaan suuntaan. Kannettavien akkujen kierrätys kemiallista jatkojalostusta varten on ollut oikea valinta. Jatkamme samalla tiellä alkaliparistojen kierrätyksessä, Jarmo Pudas toteaa.

Lue lisää: Kemianteollisuus ry:n tiedote 11.10.2011