5.10.2012

Recser Oy Jäte- ja Kierrätysmessuilla 9.-12.10.2012

Recser Oy on yhdessä SER-tuottajayhteisöjen (SELT ry, ICT-tuottajaosuuskunta, FLIP ry ja SER-tuottajayhteisö ry) ja kierrätysoperaattori Tramel Oy:n kanssa Jäte ja Kierrätys -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 9.-12.10.2012.

Messuosastollamme teemana on muun muassa uuden jätelain mukanaan tuomat muutokset tuottajien näkökulmasta. Uuden jätelain myötä tuottaja saa ensisijaisen oikeuden jätehuollon järjestämiseen. Tämän odotetaan parantavan sekä käytettyjen paristojen ja akkujen että sähkö- ja elektroniikkaromun ohjautumista tuottajien keräysverkostoon.

Ensi vuoden toukokuussa jakelijoiden vastaanottovelvoite laajenee, kun jakelijoiden tule käytettyjen paristojen ja pienakkujen lisäksi ottaa vastaan myös käytetyt sähkö- ja elektroniikkalaitteet uuden vastaavan laitteen oston yhteydessä. Paristojen ja pienakkujen vastaanottovelvoite jakelijoilla on ollut jo neljän vuoden ajan. Sekä kauppa että kuluttajat ovat ottaneet paristokeräyksen hyvin vastaan, mikä näkyy jatkuvasti kasvavina keräysmäärinä. Jakelijan vastaanoton odotetaan mahdollistavan myös sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräysmäärien nousun. Osastolla on nähtävissä myös Tramel Oy:n uusi Elektrokontti.

Tervetuloa tapaamaan meitä Jäte ja Kierrätys -messujen osastolle 5a41.