9.9.2015

Ensimmäistä Euroopan laajuista paristonkierrätyspäivää vietettiin 9.9.2015

Kannettavia ja langattomia energialähteitä käytetään vuosi vuodelta enemmän, kun paristot ja pienet akut ovat merkittävä osa jokapäiväistä arkea. Koska niiden käyttö lisääntyy, myös pois heitettävien paristojen ja pienakkujen määrä kasvaa.

Eurooppalaisittain paristojen kierrätystä tutkii ja kehittää eri maiden paristoista ja akuista vastaavien tuottajayhteisöjen kattojärjestö Eucobat. Sen suomalainen jäsen on Recser Oy, joka on kannettavia paristoja ja akkuja Suomen markkinoille saattavien yritysten tuottajayhteisö. Eucobatin tavoitteena on kierrättää paristoja ja pienakkuja yhä tehokkaammin: näin lisätään paloturvallisuutta ja suojellaan ympäristöä, sillä paristot ja akut sisältävät ympäristölle haitallisia kemikaaleja.

Keskiviikkona 9. syyskuuta Eucobat jäsenineen järjestää ensimmäisen Euroopan laajuisen Paristonkierrätyspäivän. Yli 15 maassa järjestetään erilaisia kampanjoita sekä yleisölle että medialle, samalla kun aihetta pyritään nostamaan esiin muun muassa sosiaalisessa mediassa.

– EU:n tasolla on asetettu tavoitteeksi, että 45 % kaikista kannettavista paristoista ja pienakuista kerätään talteen viimeistään vuoden 2016 alusta lähtien, kertoo Recserin toimitusjohtaja Tuomas Räsänen.

– Euroopan laajuinen paristonkierrätyspäivä on erinomainen tapa nostaa ympäristön ja paloturvallisuuden kannalta tärkeää asiaa esiin laajalti kerran vuodessa. Toivommekin, että mahdollisimman moni kerää kaappiin tai laatikkoon kasautuneet paristot yhteen, teippaa ne asianmukaisesti ja vie keräykseen 9. syyskuuta.